Sosyal Medya

Güncel

Airbus`tan milyar dolarlık Türkiye anlaşması! Roller değişti!

Airbus, Türkiye’deki endüstriyel işbirliğini daha da genişletmek amacı ile Savunma Sanayii Müsteşarlığı ile Mutabakat Zaptı imzaladı. Anlaşmaya göre, Airbus Türkiye`deki tedarikçilerinden gelecek yıllarda 5 milyar dolarlık alım yapacak.



AnlaÅŸma, Savunma Sanayii MüsteÅŸarı Prof. Dr. Ä°smail Demir ile Airbus Yönetim Kurulu Ãœyesi Thierry Baril tarafından imzalandı. Ä°ki taraf da Türkiye’deki endüstriyel ortaklığı geniÅŸletmek ve iÅŸbirliÄŸini artırmak üzere anlaÅŸtı. AnlaÅŸma uyarınca Airbus, Türkiye’den alımını geliÅŸtirmeye devam edecek ve 2020 ile 2030 yılları arasında Türk tedarikçilerden 5 milyar dolarlık alım yapacak.

SSM HER TÜRLÜ DESTEĞE HAZIR

Savunma Sanayii MüsteÅŸarı Prof. Dr. Ä°smail Demir: “Airbus ile geçmiÅŸte çok baÅŸarılı projelerde beraber çalıştık. Temennimiz Airbus ile önümüzdeki dönemde de iÅŸbirliÄŸi yaptığımız alanları geliÅŸtirmektir. Savunma Sanayii MüsteÅŸarlığı olarak, ülkemiz havacılığının geliÅŸmesi için her türlü desteÄŸi vermeye hazırız.”

Airbus Yönetim Kurulu Ãœyesi Thierry Baril: “Airbus ile Türkiye arasındaki endüstriyel iÅŸbirliÄŸi ve bu iÅŸbirliÄŸinin devamlılığı, baÅŸarılı bir ortaklığın en güzel örneklerinden biridir. Türk ortaklarımız ile birlikte bu iÅŸbirliÄŸini yeni bir seviyeye taşıyacak olmaktan gurur duyuyoruz”.

20 YILDIR TÃœRKÄ°YE DEV FÄ°RMAYA TEDARÄ°K HÄ°ZMETÄ° VERÄ°YOR

Türkiye, yaklaşık 20 yıldır Airbus tedarik zincirinin önemli bir parçası olmuÅŸtur ve prestijli A350 XWB dahil tüm Airbus uçak programlarından ortaklığı bulunmaktadır. Airbus, Türkiye ile uzun soluklu ve sürekli ortaklıklar kurmaya odaklanırken Türk havacılık sanayi de özellikle geçtiÄŸimiz 10 yılda yetenekleri ve kapasitesinde büyük bir geliÅŸme göstermiÅŸtir. 2020 yılına kadar Türkiye’den 2 milyar doların üzerinde alım yapmayı planlayan Airbus, yine 2020-2030 yılları arasında Türkiye’den 5 milyar doların üzerinde alım yapmayı planlamaktadır

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.